PWI-sitenotice.jpeg

Hello there! We are conducting a survey to better understand the user experience in making a first edit. If you have ever made an edit on Gamepedia, please fill out the survey. Thank you!

Faction Exam Room

From PWpedia
Jump to: navigation, search


Faction Exam Room was a daily quiz that players could previously receive in the Faction Base from their Monolith in the Hall of Loyalty (central) wing. Answering the quiz correctly would reward the player with Contribution Points depending on the level of their Monolith. When Faction Bases were revamped completely with the Wonderland expansion, the Faction Exam Room quiz was removed from the game.

Overview[edit | edit source]

At every Monolith level is a different set of questions and answers. There is a 10 minute time limit to answer the exam. The exam can fail if the 10 minute time limit runs out, the player leaves the Faction Base, or the player answers the question incorrectly. The exam can only be done once a day, even if the player fails the exam.

The amount of Contribution awarded for correctly answering an exam is as follows:

Monolith Level Contribution
1 100
2 100
3 120
4 144
5 173
6 207
7 248
8 298

Level 1 and 2 Monolith[edit | edit source]

Question 1 - Which is not in the Faction Base?
Answer - Pixu Palace

Question 2 - The famous grave robbers of the Perfect World - exclusive of Grovery Raiders?
Answer - Snowwind

Question 3 - What is the maximum level for a Faction Base?
Answer - Lv30

Question 4 - The Frost Ancient's wife gave birth to two sons, Holan and Holeen. Why was Holeen abandoned ?
Answer - Born with a scarlet birthmark.

Question 5 - How do you upgrade a Faction's Rank?
Answer - Faction Contribution

Question 6 - When does Savagian's legend says that the Stele will appear?
Answer - Every night

Question 7 - A Faction Base will be disbanded if the faction does not reach the required amount of which of the following?
Answer - Faction Health

Question 8 - Where is the love poem that Suma the Learned wrote to Cho Wenchun?
Answer - Painting Canvas

Question 9 - Who can pattern Spotted Felis Furs by using a Vulture's Skin and an Orchid Petali's Wing?
Answer - Lien

Question 10 - If a Player leaves a Faction, what happens to their Contribution?
Answer - It resets to 0.

Level 3 Monolith[edit | edit source]

Question 1 - Which of the following can describe Holan and Holeen's relationship?
Answer - Glowing Moon, Blazing Star

Question 2 - Who has been cured by Apothecary Hua by using the Apothecary Master's Note?
Answer - Cho's Son

Question 3 - Which of the following is not a Faction Establishment?
Answer - Pixu Palace

Question 4 - The Hexocelot is a powerful monster. Many have attempted to defeat it and many have failed. Where does the Hexocelot live?
Answer - Valley of Disaster

Question 5 - Which of the following is not sold in the Heavenly Vault?
Answer - Fine Orb

Question 6 - The Celestial Recluse lives in the Lunar Glade; what's his title?
Answer - Unblemished winning streak in chess.

Question 7 - Which Building can enhance Faction Base Defense?
Answer - Hall of Loyalty

Question 8 - What kind of wife does Traveling Vendor Hsu have?
Answer - So fat that she can't pass through the door.

Question 9 - For the Alchemy labs, at what rank can Faction Members obtain the special Vitality +15 scroll.
Answer - 4 Stars

Question 10 - Which item is not obtained from the Alchemy Labs?
Answer - Limited Bag

Level 4 Monolith[edit | edit source]

Question 1 - Each kind of animal that lives in the Manor of Justice has their favorite and least favorite food. Which food does the Well-read Bunny dislike?
Answer - Young Bamboo Shoot

Question 2 - Which is not in the Faction Base?
Answer - Copper-Sparrow Platform

Question 3 - Buildings require architectural materials in order to be made. Which of the following is not a required material?
Answer - Bone Burying Sand

Question 4 - In the Perfect World, Faction members can through which action , handing in what materials to increase Faction EXP?
Answer - Faction Quest, Raging Flask

Question 5 - It is said that a group of thieves known as the Chrono Sneakers stole the power of Heaven's Tear. This weakened the space-time continuum. What race were the Chrono Sneakers?
Answer - Winged Elf

Question 6 - The new transformation state of Untamed--Panda Form, makes the Untamed transform into cute Panda to perform real Chinese kung fu. Which of the following is not the panda's nickname?
Answer - Small Raccoon

Question 7 - There are five giant human cities in the Perfect World: Glacier City in the north, the City of Peace in the east, the Everfall in the west, the city of Durna in the south, the Archosaur City in the center of the continent. Who is the first person to look for the four cities after they disappeared?
Answer - Vulpen Brocade

Question 8 - If a Faction Building can be destroyed under certain situations, which of the following is true?
Answer - This building can be destroyed in a Faction Battle.

Question 9 - In which location do you enter Warsong City?
Answer - Sanctuary

Question 10 - In just 30 years, the Dusk Country went from being an unknown country to becoming a powerful empire with vast amounts of land. In order to achieve this, their emperor obtained a mysterious Relic that made his troops nearly invincible. Because of this, they won nearly every battle. But in the end, the Relic was buried with the emperor upon his death. What is the name of this relic?
Answer - Golden Mask

Level 5 Monolith[edit | edit source]

Question 1 - Which of the following pairs are not lovers?
Answer - Borobudur Dungeon Lord, Queen Succubus

Question 2 - The Corona polarized and divided himself into two separate parts, allowing two spirits to reside within his body. One half became the embodiment of Light and called itself the Violet Corona. What did the evil counterpart call himself?
Answer - Glory

Question 3 - Which of the following is not a Faction Establishment?
Answer - Pixu Palace

Question 4 - For the Alchemy labs, at what rank can Faction Members obtain the special Vitality +30 scroll?
Answer - 8 Stars

Question 5 - In Perfect World, players not only dye fashion items into the color they like, but also decompose the items they don't like. What items can be gained after decomposing fashion items?
Answer - Random Pigment

Question 6 - Circa the year 1000, a new human civilization is beginning its expansion in the west. Due to its location, the people called it the Sunset Country, or the Dusk Country as it has come to be known. But in what year did disaster strike this civilization?
Answer - PW. 1044

Question 7 - Architectural material can be obtained in many ways. Which of the following is incorrect?
Answer - Material cannot be obtained by Faction quests.

Question 8 - The Queen of Agony divided the whole Seat of Torment into three areas, which of the following does not belong to those areas?
Answer - Lunar Cloister

Question 9 - How far back in time is Old Heaven's Tear?
Answer - Ten thousand years

Question 10 - If Faction Health is reduced to 0%, what happens?
Answer - The Base will be closed. Funds will be needed to open it again.

Level 6 Monolith[edit | edit source]

Question 1 - Can anybody enter a Faction Base during Non-Battle time?
Answer - No, I can only enter my own Faction Base.

Question 2 - Located in the depths of the ancient Forest of Haze, a powerful god's altar lies concealed since the birth of Perfect World. It's said that a treasure was hidden within the altar and anyone who finds it will become the ultimate warrior! Alas, where is this place?
Answer - Forest Ruins

Question 3 - If an attacker enters an enemy base, they'll need to talk to which NPC to start fighting?
Answer - Attack Commander

Question 4 - Which of the following conditions ends Dragons' Conquest?
Answer - Time runs out.

Question 5 - Tsu is an elf who cut off his wings for the sake of the Winged Elves' future. He lives in the human world now and is the minister of Tsang. What is his full name?
Answer - Tsuan

Question 6 - In the new Abaddon, how did Peach Blossom Ritualist tell people to defeat the Borobudur Dungeon Lord?
Answer - Return to the past, weaken Borobudur Dungeon Lord's force.

Question 7 - Which of the following is not a Faction Establishment?
Answer - Pixu Palace

Question 8 - According to ancient texts, the decendents of the gods are blessed with immortality and have secluded themselves in four sacred places throughout Perfect World. There, they work tirelessly for a way to help their gods return. Which one of the following is one of the four sacred places?
Answer - The Lunar Glade

Question 9 - When a Faction Battle starts, which of the following cannot happen?
Answer - One Faction can join in several Faction Battles at one time.

Question 10 - In what year did the Tideborn change their tribe name, and live prosperously on the Barriered Islands?
Answer - PW. 467

Level 7 Monolith[edit | edit source]

Question 1 - What are the conditions for opening the quest of the Feed?
Answer - Faction Monolith III+, Character above Lv30.

Question 2 - In PW. 1291, emperor Mayen established the capital, the City of Peace, in the Ancestral Land. What was that land called?
Answer - Capital of the Dark Empire

Question 3 - Members can enter the Faction Base using which NPC?
Answer - Faction Base Manager

Question 4 - Which of the following is not a Faction Establishment?
Answer - Pixu Palace

Question 5 - Dragon City Diplomat once appeared where in the Perfect World?
Answer - Archosaur City

Question 6 - The Harpy Wraith is a powerful spirit that has been reported to appear where?
Answer - Valley of Reciprocity

Question 7 - Heaven's Tear is a sacred place that has been blessed by the gods. It floats up high within the clouds. What's another name for Heaven's Tear?
Answer - Unsaken city

Question 8 - In times of war between Factions, where is the default portal to the enemy's Faction Base?
Answer - Training Hall

Question 9 - As times passes by, spirits become increasingly powerful around the Violet Corona, including evil ones. If this situation isn't rectified, the entire world will be filled with evil spirits. The Violet Corona used its last bit of energy to detonate its soul. The huge explosion shook the entire world and caused massive irreversable damage to Perfect World. Now that the Violet Corona is broken and the Dark Corona has disappeared, the Mystics have emerged. What kind of magic do they possess?
Answer - The Third Eye

Question 10 - Buildings require architectural materials in order to be made. Which of the following is not a required material?
Answer - Bone Burying Sand

Level 8 Monolith[edit | edit source]

Question 1 - Which of the following pet's deep soul doesn't hide Mind Invader?
Answer - Baby Windwalking Piggy

Question 2 - In PW. 1368, 36 warlords in the center continent voted an invincible commander their King. Who is this king?
Answer - Alexander

Question 3 - Merchant Kao reproduced the South Pointing Chariot, which has been lost for thousand years. What was it called?
Answer - Compass Chariot

Question 4 - How many points does a Faction member have to have for the Faction Leader to kick them out, but still be kept in the Faction for 72 hours?
Answer - 5000

Question 5 - In PWI, the Old Swordsman loves Tukang's Wine so much, he is in which instance?
Answer - Eden

Question 6 - Which item is not obtained from the Alchemy Labs?
Answer - Limited Bag

Question 7 - Buildings require architectural materials in order to be made. Which of the following is not a required material?
Answer - Bone Burying Sand

Question 8 - The crime at the Unicorn Forest was planned by the Order of Luminance. Princess of Moonlight used Twilight magic to transform the dead souls into Wraiths to disturb the world. She wanted to force The God's Son to appear. Princess of Moonlight did this for whom?
Answer - Chong Liang

Question 9 - In the Meridian system, Ren Channel, Ren Meridian and Governor Meridian belong to eight extra channels. Which of the following doesn't belong to eight extra channels?
Answer - Long Vessel

Question 10 - Which is not in the Faction Base?
Answer - Pixu Palace